Karides de kuyruklu on ayaklı sınıfındadır. Ancak hiçbir zaman ıstakoz,böcek hatta kerevitin boyuna erişemez;en uzununun boyu on beş santimetreyi geçmez. Vücudu cam gibi şeffaf ama kiraz-vişne renginde çizgilerle alacalanmış bir kabukla örtülüdür. Pişirilince bu renk çok tatlı kırmızımtırak pembeye dönüşür. On ayağından ilk dördünün ucu çatallı olup diğerleri sivri bir uç ile biterler. İkinci çift ayakları hepsinden büyüktür.
Geriye kıvrık olan kuyruğu altı eklemden oluşup vücudunun üçte ikisini teşkil eder; bu kuyruğun ucunda da koni biçiminde,çatallı ve sivri bir eklem daha vardır; kuyruk yüzgeci dört kanatçıktan oluşup bu son eklemin ucundadır. Karidesin burun ucu olağanüstü ince uzundur ve bu burun ucunun alt ve üst kenarları testere dişi gibi çentiklidir. Vücudunun bir buçuk katı uzunlukta olan iki anteni ağzının hemen yakınındadır. Bu antenler çok kırılgandır.Burnunun altında,her iki tarafta üç bıyığı ve gözlerinin altında da çok küçük ve saydam bir yüzgeci vardır. Yukarıda söz konusu ettiğimiz on ayağın dışında,karidesin üstü kıllarla kaplı çok küçük bir çift ayağı daha vardır;bu ayaklar diğer on ayakla aynı doğrultuda ve ağzın iki kenarında burun ile aynı hizada bulunur.Karides denizlerin çoğunda yaygın olarak bulunur. Kıyılardaki sularda çok sık olarak rastlanır ve genel olarak su bitkilerinin altında yaşar.
Karidesin Faydaları
İyi bir D vitamini kaynağı olan karides dişlerin ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kalsiyum ve fosfor dengesini de sağlar. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan karides beyin fonksiyonlarının düzenli gelişimini ve çalışmasında etkilidir.